dinsdag 16 november 2021

Thema kabouterbos

We beginnen de week met een speciale vondst in de klas. Op het hoofd van Jules en Nijntje staat een kleine pinnenmuts. Van wie is dat? "Van een babouter! Van een tatouter! Van Sinterklaas!..."  Bijna juist lieve vrienden. De pinnenmuts is van een kabouter. Best wel een moeilijk woordje. We maken een brainstorm rond de kabouter en de paddenstoel. 

We leren dat een kabouter erg veel van de kleur rood houdt en hallo zegt door neuzen-neuzen te doen met elkaar. Ze werken hard, maar spelen ook graag met hun vrienden, de bosdieren. 

We toverden onze boekenhoek om in een paddenstoel en verdiepten ons nog meer in het thema. 








We speelden gezelschapsspelletjes van kabouter plop. Vind jij twee dezelfde kaartjes? 


Met boomstamschijven bouwen we ons eigen kabouterdorp. Daar kunnen we naar hartenlust fijne verhalen bedenken en naspelen. 

 


We willen er ook echt uitzien zoals een kabouter, dus besluiten we een mooie pinnenmuts te maken. 
We schilderen eerst een groot papier helemaal rood. Voor sommigen best een lange klus, maar iedereen zet door om die mooie pinnenmuts te kunnen maken. Als dit gedroogd is, versieren we de pinnenmuts met allerlei stippen, witte, maar ook gekleurde stippen. We werken hierbij aan de fijne motoriek. 





En het resultaat mocht er zijn! Wat een leuke kaboutertjes in de klas.






We doen een schrijfdans over de cirkel (stippen op de paddenstoel). We tekenen deze op het krijtbord en mogen ook stipjes maken door balletjes van plasticine te rollen. 


Kaboutertjes zijn heel erg klein. Anders zouden ze nooit passen in de paddenstoelen natuurlijk. We bekijken voorwerpen van klein naar groot. We leren begrippen zoals: groot, klein, even groot. We maken hierbij al een heel moeilijk werkje. 




Met juf Chantal gaan we ons nog verder verdiepen in de wondere kabouterwereld! 


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten