zondag 28 april 2013

Lente (met juf Elke)

Deze week leerden we over de lente.
We gingen bij Rob thuis op bezoek  bij de lammetjes en de andere dieren. Rob keek er al een tijdje naar uit.
Eindelijk was het zover! Alle kleuters vonden het super interessant om een geit te zien gemolken worden. En mmm wat was die melk lekker!
De trampoline vonden ze ook geweldig. Sommigen wilden er zelfs niet af komen.                                                
Toen als we terug op school waren hadden ze veel te vertellen. Er waren ook zwarte lammetjes en ik durfde die te pakken… Die voelden zo zacht…
 
Foto
 
Foto
 
Foto
Foto
 
Foto
 
Diezelfde dag maakten we allemaal ons eigen lammetje van wol of van watten om nadien mee te spelen. Die zotte juf zei, “hallo, wie ben jij”, met een lammetje. “Dat vind ik wel grappig”, reageerde Myrthe daar op. Al snel kwamen ze graag knutselen.
Foto
 
In de aardebak zaten ze graag met hun handen. Kleine ajuintjes lagen er in en allerlei tuinmateriaal. Rob vond het erg grappig dat hij met de snoeischaar de bloempot vasthad. Wannes keek verbaasd. Wat doe jij nu?
 
 
Met handpoppen van dieren mochten ze ook spelen. Al snel bootsten ze het dier na en speelden toneeltje met elkaar. Dit was erg leuk om te zien.
Foto
Wout en Wannes liepen een hele tijd in een rondje achter elkaar aan. Wannes zei “waf waf” maar de anderen zeiden nee, dat is een schaap. J Fijn om te zien dat ze elkaar zo kunnen verbeteren.
 
Ze bouwden allemaal hun eigen creatie, ze waren zo fier over hun eigen werk. “Juf, kom eens kijken”, riepen ze enkele keren.
Samen met de juf speelden we een spelletje. Oh, wat is het leuk om aan het draairad te draaien. Mathea kwam ook kijken wat we aan het doen waren. De oudere kinderen hielpen de jongere kinderen, zo kon iedereen meedoen.
Foto
Puzzelen doen alle kleuters super graag. Daarom mochten ze op donderdag puzzelen aan tafel.                          Al snel zat de tafel vol.
Foto
 
We zijn ook al begonnen aan het cadeautje van Moederdag. Ze maakten er echt hun werk van.  Maar, rarara wat gaat het worden. Dat vertel ik nog niet, misschien de kleuters wel.  Eigenlijk is dat ons geheimpje. Hihi!
Foto
 
Tijdens het knutselen zongen ze het liedje van de week. De oudsten konden het zelfs zingen terwijl ik blokfluit speelde. De anderen deden dan vooral mee met de bewegingen van het liedje.
 
“Juf, wil jij een foto trekken als ik op het paard zit”, kwam Lora vragen. Natuurlijk, zei ik. Zo blij dat ze was! Jammer van die rommel op de achtergrond maar die ruimden ze nadien wel netjes op!
Foto
Tijdens mijn ochtendtoezicht kwamen Kato en Nils naar mij. “Kijk”, zei Kato. “Ik klop met de stokjes.” Ik zei, “ja, dat zijn precies ritmestokjes, jij kan mooie muziek maken, seg!”  Nils was al snel het orkest aan het leiden en van links naar rechts aan het zwaaien met de stok. In de klas mochten ze voor 1 keer de stokjes meenemen. We zongen met alle kleuters het liedje van de week over het schaapje en zij mochten vooraan de maat slaan. Amai, dit konden ze al goed. Al snel kwam Ella ook af met stokjes. Zij vond het ook geweldig en wou het ook eens proberen.
Foto
“Juf , wat zijn dat?”  “Juf wat zijn jullie aan het doen? “ Er kwamen veel kleuters rond de tafel staan om te vragen en te kijken hoe we toastjes maakten met eiersla.
Foto
We zaaiden in het begin van de week tuinkers en elke dag waren de kleuters verbaasd over de groei van de zaadjes. Ze verschoten vrijdag want toen was het opeens snel gegroeid. We roken er aan en Tristan vond meteen dat het stonk. Anderen vonden het dan weer lekker ruiken. We knipten er een beetje af en legden het op de toastjes.
Foto
Boekjes lezen aan tafel komen ze gemakkelijker doen dan in het bedje, wel jammer want volgens mij is het veel gezelliger daar. We zijn natuurlijk wel blij dat ze toch komen lezen.
Foto
Toen ik vrijdag de lammetjes uitdeelde waren de kleuters er al meteen mee aan het spelen. Zo leuk om te zien!
 
De 2de Week  zit er voor mij alweer op, wat gaat de tijd snel!
Volgende week en de week daarna leren we over zorgen voor (moederdag).
Dan ben ik er met een nieuw verslagje! 
Tot dan!
 
Lieve groeten,
Juf Elke 

1 opmerking:

  1. Dat liedje van het schaapje is bij ons thuis een hit. Het gedichtje voor Moederdag wou Tristan niet opzeggen, het liedje van het schaapje daarentegen kan iedereen ondertussen al meezingen. Is ook een heel leuk liedje
    Melissa (mama van Tristan)

    BeantwoordenVerwijderen