maandag 3 juni 2013

Zorgen voor... (moederdag) met juf Elke


1ste week thema zorgen voor… (moederdag)

Deze week leerden we waarvoor onze mama’s allemaal voor zorgen. Ze zorgen voor bloemen en daarom knutselden we iets rond bloemen. Plezier dat ze hier weer hadden en maar babbelen…

Foto
Mama’s die lopen ook soms op hoge hakken, deze kleuters vonden het geweldig! Enkele(Kato) dragen een handtas. Een andere mama(Lora) is al wat ouder en draagt een stok om mee te wandelen. Grappig om te zien omdat de schoenen veel te groot zijn.
Foto
Ik had hen geleerd hoe we de was omhoog hangen. De kleuters waren er direct mee weg. Maar toen zag ik iets grappig ze hadden hun eigen kamp gemaakt en Tristan zat er achter verstopt!  Zo geweldig hoe ze in hun spel opgaan!
Foto
De winkel sprak ook aan, eerst was er een bloemenwinkel. Als ze die beu waren maakten wer er een dierenwinkel van. Dit sprak nog meer aan.
 
Foto
 
Mama’s wassen ook soms de ramen. Bij hoge muziek moesten we de ramen hoog wassen van de juf en bij lage muziek heel laag.
Foto

Als we mama zijn gaan we ook eten maken vertelde de juf.  Als we trage muziek horen moeten we heel traag in de pot roeren, maar als we snelle muziek horen, heel snel. Ze vonden dit zo leuk! Fijn om te zien dat ze er zoveel plezier aan beleven.
Foto
 
De massagehoek was in het begin niet zo erg geliefd. Na een paar dagen gingen ze er dan wel weer graag naartoe.
Foto

De aardebak gingen we ombouwen tot een zandbak maar dan moest eerst al de aarde uit de bak. Artur en Myrthe hielpen mij hier graag mee.
Foto
 
Nadat al de grond er uit was hebben we de bak gekuist.
Foto
 
Opeens zag ik 3 kleuters een boekje lezen, fijn om te zien dat ze ook op het mooie en gezellige bedje gaan lezen.
Foto
Met de magneten maakten ze ook mooie bloemen.

 Foto
De zandbak was er weer en meteen wilden ze er allemaal in. Enkele kleuters keken want er mogen maar 2 kindjes in de zandbak spelen. Na een tijdje mochten zij ook graven in het zand. In de zandbak konden ze eten maken. Ik mocht zelfs proeven van een lekker taartje.
 
Foto
 
Samen met de juf speelden we een telspel. De oudsten hielpen de jongste kleuters. Ze lieten maar al te graag hun knikker rollen in de nagelbak.
Foto
 
Lora wil altijd voor Mathea zorgen. Mooi om te zien! Soms heeft Mathea het niet graag maar ineens wou Mathea toch op haar schoot zitten. Hoe leuk dat ze dit vond! Ze vroeg al meteen: “Juf Elke, wil jij een foto van ons trekken?”
Foto
 
Mama’s verversen ook luiers. Ella wou het ook eens proberen.
 
Foto
De kleuters mochten van de juf een vriendje kiezen en elkaar masseren. Ze vonden het leuk omdat het zo kietelde.
Foto

Foto

2de week thema zorgen voor… (moederdag)

 

Deze week was er een nieuwe kleuter in onze klas: Emile

Hij voelde zich al meteen goed in de groep. De andere kleuters wilden maar al te graag naast hem zitten. Hij mocht ook zijn cadeau voor moederdag nog maken zodat zijn mama ook nog iets van hem krijgt. Hij kon al goed schilderen.
Foto 
 
We maakten fruitpap want mama maakt dit ook voor kleine baby’s. Fruit schillen, fruit wassen…                    Ze deden het maar al te graag.

Foto
 

In de poppenhoek waren ze zich aan het verkleden en mama’tje met baby’s aan het spelen. Het rollenspel dat ze speelden zag er weer prachtig uit!
Foto

Deze week zit er op, volgende week donderdag komt juf Chantal terug. De kleuters en ik houden woensdag een afscheidsfeestje van mezelf en ze mogen nog kiezen waarmee ze willen spelen.                                 

Lieve groeten,

Juf Elke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten