dinsdag 23 april 2013

Kermis in de klas!

Juf Chantal is een maand in loopbaanonderbreking, zij zorgt voor de knuffelpapa, zodat hij goed kan herstellen van zijn operatie.
 
Maar geen nood, wij zijn nu in de goede handen van juf Elke!
Wij vinden juf Elke een lieve juf, bovendien heeft zij leuke ideeën, het is 'keitof' in onze klas.
 
Juf Elke stuurde een leuk verslagje over de voorbije week.
 
Mathea voelde zich ook al snel goed in de klas en we hebben samen al veel kunnen lachen.
                                                          Welkom in onze klas lieve Mathea!
 
Rob ging al snel kijken wat er op tafel lag. Hij zag dat de prentjes hetzelfde waren en legde ze al vlug naast elkaar.

 
We knutselden ook onze eigen eendjeskraam en de kleuters kwamen allemaal zonder veel moeite hun werkje maken. Tristan zei wel eerst dat hij al eenden had gestempeld en dat de paashaas ze had meegenomen. Die pientere jongen dacht mij al eens beet te nemen, dat was wel grappig. Nadien kwam hij met plezier de eenden stempelen.
 
Alle kindjes waren al snel voor Mathea in de weer en wilden voor haar zorgen. Net zoals Wannes, Mathea mee wou nemen naar de winkel.
 
 Oh, dat is een paard met een echt zadel zei Kato en ze ging er maar al te graag op zitten. Terwijl waren Noor en Emily plezier aan het maken op de wip.
 
Spelletjes van op de kermis speelden ze maar al te graag. Tafelhockey en vissen vangen konden ze al goed.
 
Ik had uitgelegd aan alle kindjes hoe ze een draaimolen konden naspelen. Op de lijn lopen in 1 richting met de sturen van de auto’s en 1 kindje houdt de floche vast. Als de floche is gevangen, wisselen ze beiden om. Het ene kindje krijgt dan het stuur en het andere de floche. 5 min. na mijn uitleg zei Tristan opeens, kom we gaan dat doen. Ja, de draaimolen zeiden ze en met 4 gingen ze er naar toe. Ik verschoot er zelf van dat ze het zo goed alleen konden spelen! Super leuk om te zien.
 
Onze winkel wordt ook een eetkraam  van op de kermis. Daarvoor hebben we smoutebollen nodig zegt de juf. Wie komt er smoutebollen maken, vraagt de juf. Al snel is de tafel gevuld. Van een beetje krantenpapier maken ze maar al te graag een krantenprop. Dan gaf ik de tape aan om er rond te draaien. Zo goed dat ze dit al konden, ze waren er zelf fier over.
 
Ineens zaten ze met 2 op het paard terwijl er eigenlijk maar plaats was voor 1 kleuter maar dit was mooi om te zien.
 
Ik ben mega mindy, ik ben mega toby… zeiden ze. Geweldig hoeveel fantasie ze toch hebben.

Frietjes verkopen deden ze maar al te graag. Hoeveel wil jij er hebben? Het tellen kwam er ook al bij te pas.
 
Wie komt er prenten inkleuren? Al snel zaten er ijverige kleuters aan tafel te kleuren. Dat is wel buiten de lijntjes hé zei een kleuter maar dat is niet zo erg, het is toch mooi. Ze kunnen toch zo lief zijn voor de anderen.
 
Wout was spijtig genoeg enkele dagen ziek, daarom vroeg ik hem om het bootje in te kleuren wat de andere kleuters al hadden gedaan.  Mathea kwam aangelopen, ikke ook. Al een geluk had ik er nog een paar op reserve en had Wout gezelschap.
 Eendjes vangen dat is het liefste wat ze doen op de kermis. In de klas wilden ze het ook allemaal eens gedaan hebben. Ze verschoten ervan dat de magneet ook bleef hangen aan de waterbak. Weer een nieuwe ontdekking.
Het was een leuke week, ik kijk al uit naar de volgende!
Groetjes,
Juf Elke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten