woensdag 26 januari 2022

Thema huishouden

 Thema huishouden 

Oei, wat is er met onze Jules gebeurd? Zijn kleren zijn helemaal vuil! 





De kleuters vertellen dat mama en papa hun kleren in een wasmachine steken als die vuil zijn. Maar er gaat nog wel wat aan vooraf.

Allereerst moeten we de kleren sorteren. De witte was, de donkere was en de gekleurde was. Daarna mag 1 mand tegelijk in het wasmachine. Even wasmiddel toevoegen en starten maar! Wat doen ze dat goed.







Vaak gaan sokken verloren in de was... Kan jij de juiste sok weer in de wasmand krijgen? 


Ziezo, de was is klaar, maar oei... deze is nog lang niet droog en we hebben geen droogmachine in de klas. We hebben wel een droogrekje met waslijnen er aan. We oefenen op het open- en dichtknijpen van een wasknijper. Dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. 



Zo de kleren zijn droog. Nu moeten ze natuurlijk ook gestreken worden. Maar pas op! Je mag het strijkijzer nooit aan de onderkant aanraken. Dat is heel erg warm. 




De kleren zijn nu helemaal klaar om weer in de kast te leggen. Wat goed van de kleuters!

Huishouden brengt natuurlijk nog veel meer met zich mee. We gaan onze klas eens onder handen nemen. In de winkel kopen we poetsmiddel (water), vodden, sponzen enzovoort. We mogen van de juf de banken, tafels en stoelen poetsen en daarna ook afdrogen. Maar opgelet, dit poetsmiddel mogen we niet in de ogen en de mond spuiten. Dat is gevaarlijk. Het resultaat mocht er zijn, onze klas blonk als een spiegel!











We leren ook nog afwassen en afdrogen. Al was het afwassen een pakje populairder. Het afdrogen was een taakje voor de juf achteraf, besloten de kleuters. ;) 









Sorteren staat centraal deze week. Zo ook in onze

andere klasactiviteiten.





Aan knutselen ook geen gebrek. We maken onze eigen poets-schort en emmer zodat we thuis goed kunnen helpen in het huishouden.  











We doen een schrijfdans op muziek. Met eendjes en sponzen maken we cirkels en andere vormen in de scheerschuim. Scheerschuimbaarden- en snorren, kwamen er natuurlijk ook aan te pas. Wat een pret!





Hopelijk hebben de ouders er nu een echte huishoudhulp bij! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten