woensdag 13 oktober 2021

Blub, de goudvis

Deze week hebben we de vis van dichterbij bekeken, want niet alleen Wietje de kanarie zal ons dit schooljaar gezelschap houden. Ook Blub de goudvis is van de partij. De kleuters kozen zijn naam en het helpende handje van de dag mag onze vis eten geven.


Onze nieuwe klasvrienden Rover en Liv kozen hun kentekentje en knuffeltje. Dat van Rover is de vis en Liv die koos voor het vlindertje. 




We leren hoe de vis er uit ziet. Hij heeft geen huid, maar schubben. Hij heeft geen benen, maar een staart. Hij heeft geen armen, maar vinnen. Hij heeft kieuwen en een grote mond waar luchtbelletjes uit komen, want hij kan ademen onder water. We maken mooie schubben op de vis. Dit deden we zowel met plasticine als met fijn materiaal. 



We luisteren naar het verhaal van de mooiste vis van de zee en knutselen daaropvolgend een vis. We mogen zelf kiezen welke kleur onze vis heft en versieren deze met prachtige schubben. 







Krullebollen op muziek. We maken eerst grote golfbewegingen in de lucht met onze handen, vingers,... Daarna mogen we proberen met de 'toverstift' de golven van de zee te tekenen en weer uit te wissen. 






 Oh ow, alle visjes zijn uit de kom. Draai aan het rad en tel hoeveel visjes jij in je kom kan laten zwemmen. Wie op het einde de meeste visjes heeft gered, is gewonnen. 


Genieten van informatieve boeken en prentenboeken rond thema de vis. Voor ieder wat wils. 



We versieren de klasdeur met allerlei visjes die we zelf kleuren. 




In de waterbak mogen de kleuters de speelgoedvissen verzorgen. Jammer genoeg denken Ilai en Sep er anders over. Deze vissen zien er te smakelijk uit en belanden op de BBQ.






Op de verteltafel mogen de kleuters de gekste verhalen naspelen met de vissenpopjes. Ze wonen allemaal in een schelp en gaan ook naar de winkel. De vis van Sylvia  is de mooiste, zegt ze. Maar daar denkt Arne anders over. Die van hem is namelijk de mooiste en de snelste. Waarop Stam een vissenrace wil houden. 

Puzzelen wordt ook deze week niet overgeslagen. Wie kan de juiste vissenstaart bij de juiste kop leggen? 


We spelen het spelletje vissenrace. Hoeveel stapjes mag jouw vis vooruit? Wie komt het eerst over de finish?  


We sluiten de week af met een filmpje van Musti en de dolfijn. Zou onze Blub ook al die trucjes kunnen? 


Ook het dansje van 'visje, visje in het water', kon niet ontbreken op de laatste dag.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten