zaterdag 16 maart 2013

De ooievaar op bezoek.

 
We hebben meerdere grote broers en grote zussen in onze klas, en zeer recent kwam er nog een grote broer en nog een grote zus bij.  Allen zijn zij zeer trotse grote broers of zussen.
Louie is grote broer van Marie, Tristan is grote broer van Siebe, Myrthe is grote broer van Lannert, Wout is grote broer van Kobe, begin dit jaar werd Noor grote zus van Liv, en vorige maand werd Rob grote broer van Boris.  Nu kijken we uit naar de geboorte van Nils zijn baby.
Nils kwam trots vertellen dat hij een broertje gaat krijgen, hij en grote zus Maya mochten mee naar de dokter, die had gel op mama's buik gesmeerd en zo konden ze naar de baby kijken.  Het zal een broertje worden, dat had de dokter gezegd, want ze hadden een piemeltje gezien, de oogjes hadden ze niet kunnen zien, want de oogjes waren toe.  Toen juf vroeg of de baby niet even geknipoogd had, dacht Nils even diep na, maar hij had het niet gezien, en bovendien is de baby nog te klein om dat te kunnen dacht hij.  Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben...
Het geboortekaartje van Boris hadden jullie nog te goed.
Ondertussen weten we dat de papa van Rob, Rover en Boris wel heel getalenteerd is, hij kan prachtig ballonnen knopen en hij kan heel mooi tekenen.  Papa tekende het geboortekaartje zelf.
 
 
Donderdag was baby Boris op bezoek in de klas.
 


 
Rob is een supertrotse en erg beschermende grote broer, iedereen mag (eigenlijk is het meer 'moet') Boris eens aaien, maar wel zachtjes.
 


 
Met veel supporters om hen heen, ververst mama de luier van Boris.
Boris vindt het ok, want een vuile luier is niet echt aangenaam.
 


 
 Alvorens Boris met mama weer naar huis gaan krijgt Boris eerst nog een hapje te eten.
'geen eten als wij hoor juf, Boris eet van mama's borst'
 
We waren al overtuigd, maar na het bezoek van Boris weten we het wel zeker, we willen graag een baby, we gaan het nog eens vragen aan mama èn papa.
 
We stempelen met oude fopspeentjes.
We vinden het wel een beetje raar en de ondelinge conversaties had juf wel graag opgenomen...
 Een kunstige fopspeen is het resultaat.


 
Myrthe verkocht babyvoeding, babykoekjes en babykleertjes in haar winkeltje, papa Tristan komt zijn aankopen doen.
 
 
Poppenmama Noor voert een heel gesprek aan de telefoon, Emily kijkt het fototoestel na.
 
 
Kato maakte een zeer speciaal broodje, 'kijk juf, een broodje met een broodje ertussen, dat is heel lekker!'
 
 
We kleurden mama Inke
 'Gérardke' in de buik van mama Inke.

 
We sorteerden babyspulletjes van een tweeling, de ene had alle spulletjes met een sterretje, de andere had allemaal spulletjes met een hartje.
 

 
 
We bekeken 2 of 4 tekeningen op een blad en juf vertelde iets, wij moesten goed luisteren om te weten te komen over welke tekening het ging en alleen de tekening waarover juf vertelde kleurden wij.  Dat vonden we best wel leuk, iedereen kreeg een ander verhaaltje, dat was spannend.
 

 
Louie genoot nog na van het prentenboekje 'En?' van vorige week.
 
 
We schommelden rustig heen en weer.
 
 
En ja, ook wij waren ooit een baby, we hebben allemaal in mama's buik gezeten en toen, op een mooie dag werden we geboren!
 
 
Dat juf ooit ook een baby was vinden we een beetje raar, een juf is toch een speciaal soort, een juf is gewoon een juf, zij was dat altijd al en zij zal dat ook altijd wel zijn zeker.  (alhoewel...)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten