dinsdag 15 maart 2022

De gigantosaurus

 

De Gigantosaurus

We begonnen de week met de vondst van een ei. Dit ei vertoonde al een barst, dus na de speeltijd zou het zeker uitkomen! We bekeken eens van welk dier dit ei zou kunnen zijn en al snel kwamen we tot de conclusie dat het om een dino -ei ging.  Maar wat voor een dino dan toch?...

De dino kwam zachtjes uit zijn ei gekropen en was nog heel klein en zacht. De kleuters mochten hem allemaal eens aaien. Waar zou zijn mama/papa toch zijn? 















Na onderzoek in boeken ontdekten we dat het om een baby-gigantosaurus ging. Deze is nog lief als hij klein is, maar we willen hem toch niet te dichtbij als hij helemaal gegroeid is. Deze is namelijk een vleeseter. We hebben liever planteneters in de buurt zoals de diplodocus, triceratops en de stegosaurus. Gelukkig doen we maar alsof, want echte dino's bestaan al lang niet meer!






We besluiten eens te meten hoe groot onze dino zou worden als hij volwassen is. De gigantosaurus zou 12.5m kunnen worden, dat is bijna de lengte van onze hele school! De kleuters maken met duploblokken huisjes voor de dino's. Ze moeten er precies in passen.
 

Om hierop verder te gaan maken we onze eigen dinokroon waarop we dino's van klein naar groot plakken. Daarna mogen we de dino's inkleuren. 












We luisteren naar het verhaal van gigantosaurus en willen graag elk een personage uit het verhaal knutselen. 








Nadat juf Nina met poppenkastpoppen het verhaal van de gigantosaurus nog eens speelt, mogen de kleuters het verhaal naspelen. 











Ook in de huishoek werd er volop geëxperimenteerd. Zich verkleden in een dino, zich verstoppen in de dinogrot, zorgen voor de dino-eieren, wandelen met dino-poten,... 

















Met de plasticine konden we onze handen nog eens aan het werk zetten door dino-eieren te versieren, strepen aan dino's te geven enzovoort,...





Hoe weten we nu dat er ooit echt dino's bestonden?  Dat komt door ontdekkingen van archeologen en paleontologen. Zij hebben de skeletten van dino's opgegraven en onderzocht van welke dino deze zijn. Zo wisten we hoe ze er uit zagen. Ook in onze klas komt er een echt archeologen-centrum.








Wie kan al de juiste dino bij de juiste schaduw leggen ? 




Puzzelen wordt ook deze week niet overgeslaan. Dit keer met wat extra uitdaging. Een gigantische vloerpuzzel en ijslolliestokjes die, als je ze samenlegt, een dino vormen. Met wat hulp is het iedereen gelukt. 



Wat een fijne week!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten