dinsdag 22 februari 2022

Thema carnaval

 Thema carnaval 

We begonnen we week op donderdag met dikke truiendag. Een dag waarop we aandacht schenken aan de klimaatverandering en waarbij we ons steentje bijdragen door de verwarming zachter te zetten. We kozen om samen een trui aan te doen met een gele kleur (zoals de zon). Zo zullen we zeker geen koud hebben. 



Op vrijdag begint de week tegen pesten. De leerlingenraad staat paraat aan de poort om elke leerling 4 stippen te geven. Dit is het symbool tegen pesten.  We dansen samen op 'Diamant-Camille', de move tegen pesten. 




Bij carnaval hoort natuurlijk ook het verkleden. In de winkel kunnen onze kapoenen allerlei gekke brillen en maskers gaan kopen. In de poppenhoek zelf vinden ze dan de bijhorende kledij. Wat een pret. 











We leren een liedje over clowntje Tiereliet. In het liedje verstopt clowntje Tiereliet zich altijd voor onze kleuters. Maar gelukkig vinden we hem af en toe in de activiteiten in de klas. We maken met plasticine de ogen, mond en de ronde rode neus van clowntje Tiereliet. Met magneetjes kunnen we clowntje Tiereliet aankleden. 






Clowntje Tiereliet draagt een grote strik en zo eentje willen wij ook wel hebben! We gaan aan de slag door eerst te schilderen. Daarna mogen we de strik bestrooien met confetti. We scheuren crêpe papier in stukjes en maken er propjes van. Deze zorgen voor de finishing touch op onze prachtige strik. 














Als bewegingsactiviteit mogen in de gang met de ballon gooien. Maar opgepast, hij mag de grond niet raken!  


Clowntje Tiereliet verschijnt ook tijdens onze schrijfdans. Met allerlei kleuren wasco maken we grote cirkels die het hoofd van onze clown vormen. We knippen oranje stroken haar en plakken deze op zijn hoofd. Juf tekent nog oogjes, een rode neus en mond en klaar! Wat hebben ze dat allemaal super gedaan! 












Er is natuurlijk ook tijd om te relaxen bij een leuk boekje in thema. "He juf, alles is  geel!", roept Nora terwijl ze een cocktailbril draagt. 



Clowntje Tiereliet komt zelfs ook tevoorschijn op ons fijn motorisch bord. 


Op maandag mogen de kleuters naar school komen in het thema 'zwembad'. Wat zag iedereen er leuk uit! We zagen een zwemband, een badmuts, bandjes, een reddingvest, zwembrillen en zelfs een zwembroek! 




Op dinsdag mogen we verkleed komen in het thema 'ziekenhuis'. We hadden zelfs enkele gewonden met windels om en een skelet. Gelukkig kunnen deze goed verzorgd worden door al onze dokters en verpleegkundigen. Sommigen brachten een stethoscoop mee. Anderen een reusachtige prik. We kijken uit naar de volgende dagen waarop we ons nog meer mogen verkleden!









1 opmerking:

  1. Als trotse oma van Rovertje , vind ik dit een hele fijne blog
    Dank je wel , dat ik mijn kleinkind en zijn vriendjes/vriendinnetjes kan volgen . Leuk initiatief ❤️

    BeantwoordenVerwijderen