woensdag 15 september 2021

Vriendjes

 De week hebben we juf Nina leren kennen. We speelden samen kennismakingsspelletjes en herhaalden de werking van de kalenders, de klas, de gang, de speelplaats enzovoort. 

Weerman Arne bekeek met de verrekijker het weer. Schijnt de zon? Valt er regen? Of zie ik daar een wolk? 

Sylvia kleurde de weekkalender. Op school bekijken we de dagen van de week met dezelfde prentjes.  Zo kunnen ze dit thuis ook af en toe eens oefenen. 

Oei, juf Nina wist niet meer waar we onze boterhammen opeten. "Maar juf, dat is op de rode bankjes! Wij zullen jou dat wel leren!"

We bekeken nog eens wat er allemaal in de boekentas zit en oefenden terwijl ook nog eens goed op de kleuren.


 Omdat de kleuters elkaar nu al eventjes kennen, kan het zijn dat er een vriendschap, maar ook soms ruzie ontstaat.  Zeker met al dat leuke klasspeelgoed is het soms moeilijk om de beurt af te wachten. Vandaar dat we deze week rond het thema 'vriendjes' werkten.

De kernzin van de week: "Samen spelen is samen delen", hebben de kleuters zeker goed begrepen als je het mij vraagt!

 


Door samen te werken kwamen Arne en Stam tot deze mooie constructie.



Oh nee, in het poppenspel dat we keken hadden Jules en Nijntje ruzie om een speelgoedje. Hoe konden we dat oplossen?  We kwamen tot de conclusie dat Nijntje en Jules dikke vrienden moesten zijn. Ze moesten leren delen en iets lief doen voor elkaar. Daarom gaven we het goede voorbeeld en maakten we een mooi knutselwerk voor iemand die we lief hebben. We stempelden eerst allerlei hartjes, kleurden daarna een prent van Jules en Nijntje en plakte deze op ons hartje. Wat waren we trots op ons werk! 




We leerden de kleuren nog beter kennen door een lottospel met hartjes. We vonden het vooral heel erg leuk om aan het rad te mogen draaien! Juf moest wel af en toe nog helpen om ervoor te zorgen dat iedereen aan de beurt kwam. Dat is nog iets om op te oefenen. 


Op maandag kregen we dan het fijne nieuws dat Nora grote zus is geworden van een lief, klein babybroertje. We knutselden met z'n allen een kaartje. Een hele dikke proficiat aan mama, papa en Nora!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten