Een vooruitblik.

Hoor wie klopt daar kin’dren  (Over Sinterklaas en Zwarte Piet)
                                                                                                                                    
Van maandag, 26 november 2018 tot vrijdag, 7 november 2018

De komende weken staan in het teken van Sinterklaas en Zwarte Piet.
We zullen van onze winkel een speelgoedwinkel maken, Zwarte Piet kan er het speelgoed voor de kindjes gaan kiezen.
We gaan luisteren naar verhaaltjes, we gaan zingen en dansen en natuurlijk gaan we ook knutselen.
De komst van Sinterklaas is een feest!  We gebruiken Sinterklaas en Zwarte Piet niet als boeman, we bespreken dat we allemaal wel eens een keertje iets stouts doen, iedereen doet wel eens een keertje iets wat niet mag, maar Sinterklaas is de vriend van álle kindjes, hij rijdt geen enkel huisje voorbij.

Zeker doen!
Dinsdag, 4 december zetten wij ons schoentje klaar.  We hebben allemaal een schoen op school, maar geven jullie iets mee om erin te stoppen?  (vb. een wortel voor het paard of …)

Hoe kan je helpen?
Als je iets hebt i.v.m. Sinterklaas kan je dit meegeven met je kleuter, denk eraan om de naam van kleuter te schrijven op alles wat je terug wil.

Goed om weten!
Vrijdag, 30 november vieren we de verjaardag van Elena, zij wordt 3 jaar.
Donderdag, 6 december komt Sinterklaas naar school.  (hij is dan ook jarig, maar zijn precieze leeftijd is niet gekend…)
Vrijdag, 7 december vieren we de verjaardag van Luna, zij wordt dan 3 jaar.

We kijken uit naar een leuke, gezellige tijd.
Groetjes en bedankt voor jullie medewerking.

Juf Chantal.
____________________________________________________________

Allemaal schoenen!
Van maandag, 19 november 2018 tot vrijdag, 23 november 2018

De Sint is in het land, traditiegetrouw zetten we dan ons schoentje klaar, daarom gaan we de schoenen van nabij bekijken, we gaan verschillende schoenen vergelijken, onze schoenen, de schoenen van juf, de schoenen van onze mama en papa, die we mogen meebrengen en de schoenen van Jules.  We bekijken grote en kleine schoenen, verschillende soorten schoenen en we vertellen hierover, ordenen ze van groot naar klein of van klein naar groot, of we ordenen ze per soort of per kleur.
We gaan verschillende veters bekijken en meten, we gaan op zoek naar de langste, de kortste veter, of misschien zijn er veters die wel even lang zijn.
We gaan leuke spelletjes spelen, zingen, onze schoenen en onze voetjes laten dansen, we gaan ook luisteren naar verhaaltjes kortom, we gaan er weer een leuke week van maken.

Hoe kunt u helpen.
Als u prenten (uit tijdschriften), tekeningen, verhaaltjes of … i.v.m. schoenen heeft mag u deze meegeven met uw kleuter.
Veters, schoenen, laarzen, pantoffels, sandalen van mama, papa, zus, broer en uw kleuter zijn zeker welkom.
Schoendozen om te bouwen, om schoenen in te passen enz. kunnen we goed gebruiken, 1 schoendoos zullen we gebruiken om een kijkdoos te maken. 

Zeker doen!
Minstens 1 schoendoos met los deksel meegeven om te knutselen.
1 schoen die te klein is, of versleten is (liefst van uw kleuter) meegeven, de schoen zal niet meer gedragen kunnen worden, hij komt wel terug mee naar huis.

Belangrijk om weten!
Vanaf volgende week verandert onze turndag.  Wij gaan nu op dinsdag, na de voormiddagspeeltijd, turnen met juf Laurien.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Juf Chantal.
_________________________________________________________________________________

Rikketikketik, dit ben ik!
Van maandag, 12 november 2018 tot vrijdag, 16 november 2018
Volgende week nemen we onszelf onder de loep nemen.
We zijn allemaal mensen, wij zijn peuters en kleuters er zijn veel gelijkenissen, maar toch zijn we allemaal verschillend!
We hebben allemaal 2 ogen, die gebruiken we om te zien, die flapjes aan de zijkant van ons hoofd, wat is hun functie en wat is dat precies, waarom hebben we een mond, …
We vertellen onze naam en niet alleen onze voornaam, we vertellen wie er allemaal deel uitmaakt van ons gezin.
We gaan luisteren naar verhaaltjes, prenten bekijken, …
Het zal een goed gevulde week worden.

Zeker doen!
Uw kleutertje kreeg een boekje mee ‘identiteitskaart, dit ben ik’.  Wilt u deze, ingevuld terug meegeven a.u.b.?  Alleen de eerste pagina: maak een tekening van jezelf hoef je niet te doen, dat doen we samen in de klas.

Hoe kan u nog helpen?
Als u leuke boekjes of prenten, of … heeft i.v.m. ons thema, mag u dit meegeven naar school.
Denk eraan: schrijf op alles wat u terug wil de naam van uw kleuter!

Bedankt voor uw medewerking,
Juf Chantal.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een themaloze week
Van maandag, 5 november 2018 tot vrijdag, 9 november 2018

De komende week werken we niet echt rond een thema.
Maandag verwelkomen we Alyssa, we zijn nu met 9 kleutertjes in onze klas.
Na een week vakantie wennen we weer aan het klasleven.  We hernemen enkele activiteiten van voor de vakantie, nu juf haar stem weer terug van de partij is, leren we een lied, we gaan zeker nog enkele spelletjes doen met de takken en takjes en tegen het einde van de week ruimen we al onze takken op.
We gaan er weer een leuke week van maken, op een gezellige, speelse manier gaan we weer wat leren!

Groetjes,

Juf Chantal.
_______________________________________________

De herfst komt eraan!
Van maandag, 15 oktober 2018 tot vrijdag, 26 oktober 2018

We genieten nog van mooie herfstdagen, maar we merken toch wel dat de herfst haar intrede heeft gedaan.
De komende weken zullen in het teken staan van de herfst.
We gaan leren over de bomen en hun herfstblaadjes, we gaan werken en spelen met takken en stokken, herfstvruchten zoals noten, kastanjes en eikels gaan we van nabij bekijken, net als dennenappels.  Luisteren naar verhaaltjes gaan we ook zeker doen en wie weet lukt het ons om aan pompoen te geraken en er een heerlijk gerecht mee te maken…
We hebben weer leuke plannen!

Hoe kan u helpen?
Als u iets heeft i.v.m. ons thema, vb. verhaaltjes, prentenboeken, prenten, knuffel van een eekhoorntje of een egel, of … mag u dit zeker meegeven met uw kleuter.  Vergeet de naam van uw kleuter niet te noteren op alles wat u terug wil!

Zeker doen!
Een wandeling in je tuin of het bos of het park maken met je kleuter, en takken en stokken sprokkelen, herfstbladeren en eikels en kastanjes en dennenappels verzamelen en dit dan meegeven naar school.
Het is zo leuk als we kunnen werken met spulletjes die je kleuter zelf heeft meegebracht.

Belangrijk!
In een herfstthema zijn we natuurlijk veel buiten, daar kunnen we de herfst voelen en ruiken, kortom echt beleven.  Stevige ravotterskledij is belangrijk.
Laarzen mogen eventueel.

Bedankt voor uw medewerking,
Groetjes,

Juf Chantal.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Nog meer diertjes.
Van maandag, 8 oktober 2018 tot vrijdag, 12 oktober 2018

We krijgen niet genoeg van de diertjes.
Vorige week hebben we veel tijd besteed aan het verzorgen van de dieren die op school logeerden. De volgende week praten we nog na over de hele leuke week.
Gilles had een koffer vol met leuke dierenspulletjes mee, we gaan de inhoud van de koffer de komende week eens goed verkennen.
Snoozy, de kanarie komt terug naar onze klas.  Tot de paasvakantie is hij een vaste waarde.

Hoe kan u helpen?
Als u iets heeft i.v.m. huisdieren, of i.v.m. de kanarie mag u dit meegeven naar school, denk eraan om de naam van uw kleuter te noteren op alles wat u terug wil.

Zeker doen!
Vrijdag vertelt uw kleuter over zijn/haar lievelingsdier.  Als u verkleedkleren heeft van het lievelingsdier, of een foto van zijn/haar lievelingsdier, of iets wat het dier typeert, mag u dit vrijdag meegeven. 

Goed om weten.
Maandagnamiddag moet juf Chantal naar een vergadering, de kleuters worden opgevangen door juf Anneke.

Bedankt voor uw medewerking,
Juf Chantal.

___________________________________

Beestig bezoek
Van maandag,  1 oktober 2018 tot vrijdag, 5 oktober 2018

Volgende week krijgen we ‘beestig bezoek’.
In onze schooltuin komen konijntjes, kippen, cavia’s, geiten en schapen logeren, en wie weet komt er nog een ander diertjes ons eens bezoeken.

Donderdag gaan we de beeldjes, die gemaakt zijn door de Bukense kunstenares bekijken.  Zij maakte beeldjes van klei en die gaan we bewonderen.  ‘Toevallig’ is de Bukense kunstenares de oma van Ferre.

Hoe kan u helpen?
Als u iets heeft, vb. prenten, tekeningen, verhaaltjes, knuffels,… van konijnen, kippen, geiten, cavia’s of schapen, mag u dat zeker meegeven met uw kleuter. Denk er aan om de naam van uw kleuter te noteren op alles wat u terug wil.

Belangrijk!
We gaan veel tussen de dieren zijn, trek uw kleuter zeker kledij aan dat tegen een stootje kan, dat vuil mag worden en zorg voor stevige schoenen, of geef rubber laarzen mee.  (naam noteren in de laarzen!)

Heel belangrijk!
Brooddoos, koekendoos, jas, trui, vestjes, … voorzien van naam a.u.b.  Het is geen garantie om iets terug te vinden, maar het helpt.  Voor kledij volstaat het om met een stylo of stift de naam te noteren op het etiket dat je ergens in de kledij terug kan vinden (vb. waaruit de kledij gemaakt is, of waaruit de stof is samengesteld)

Nog even ter herinnering
Op de terugkomdag kreeg u een klaskrantje mee, wilt u dit nog eens lezen a.u.b.
Bekijk ook eens wat we vroegen om mee te brengen, en of dit reeds gebeurde, wie nog geen foto’s meegaf, wil u dat doen a.u.b.?  Iedereen wil zo graag eens ‘helpende hand’ zijn, aan de hand van de foto’s kunnen we zien wie vandaag de helpende hand is, wie dan aan de beurt komt en wie de volgende zal zijn.  De kleutertjes zijn hier verzot op.
(Voor de kleuters die vorig jaar in onze peuterklas hebben gezeten: jullie foto is nog in orde, we herkennen jullie nog)

Groetjes en bedankt voor jullie medewerking,
Juf Chantal.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tinneke Lupinneke

Van maandag, 24/09/18 tot donderdag, 27/09/18

Volgende week staat in het teken van spinnen.
We gaan leren dat spinnen er misschien niet altijd even leuk uitzien, maar dat het best wel nuttige diertjes zijn.  Zij vangen bijvoorbeeld muggen en wespen in hun spinnennet, zodat die ons niet meer kunnen prikken.
Als je kleuter naar huis komt met een knutselwerkje over de spin, reageer dan a.u.b. niet met ‘bah, een spin!’, maar reageer positief.  Angsten worden vaak overgedragen.

We gaan luisteren naar een verhaaltje en leren een versje of een liedje over de spin.
Maandagnamiddag gaan we de beuk op onze speelplaats van nabij bestuderen en na de namiddagspeeltijd krijgen we een vreemd voorwerp te zien, wat het vreemde voorwerp precies is komen we in de loop van de week te weten.

Hoe kan u helpen?
Geef dinsdagochtend een spin mee met uw kleuter.
Let op, geef een kruisspin, of een huisspin of een hooiwagen mee, als u toevallig een liefhebber bent van exotische spinnen en u heeft een zwarte weduwe of en tarantula of iets dergelijks, die zijn NIET welkom in onze klas.
We laten de spin nadien vrij in de schooltuin.
Als u meerdere spinnen meegeeft, zet ze dan in aparte potjes, het gebeurt dat de ene spin de andere opeet…

Niet vergeten:
Vrijdag, 28 september 2018 is een facultatieve verlofdag, er is dan geen school.

Belangrijk:
We gaan de spinnen vrij laten in de tuin, we gaan ook op zoek naar spinnen in onze schooltuin, laat de zondagse kleren zeker in de kast hangen, de kans is groot dat we enkele keren ‘vuil’ naar huis komen.

Bedankt voor uw medewerking,
Juf Chantal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten