donderdag 11 januari 2018

Kerst!


Kerst is in aantocht, we zetten de kerstboom in onze klas.
Onze juf vergeet af en toe haar fototoestel, er zijn een beetje minder foto's van deze gezellige periode...


Bovenaan, 'in de top' zoals Senne het zo mooi verwoord, plaatsen we een piek.


We leren onze nieuwjaarsbrief, want juf denkt dat we veel zullen moeten oefenen, maar we zijn erg gemotiveerd en vinden het wel leuk met onze 'snor'.Wat ons betreft zit 2018 echt wel snor!We mochten zelf onze boom versieren.  We vroegen juf om de versiering boven in de boom te hangen, dat was een ietsie pietsie te moeilijk voor ons.
We stelden zelf ook vast dat we de kerstversiering best overal in de boom kunnen hangen, goed verspreid.

Gilles wil de versiering hoger in de boom hangen, dan moet hij wat groeien, en als hij op het helpende hand stoeltje gaat staan, is hij automatisch groter.


Op de warmste markt verkopen we onze pompoenconfituur en onze stapelkaarsjes.  Juf had ook nog cactusjes en kerstbomen gehaakt om te verkopen voor het goede doel.


We schilderen kerstballen.


Prachtig hè, hoe we daar in onze boom hangen!


Aaron en Senne oefenen hun kniptechniek.
Mats en Gilles krijgen stroken en leggen ze van groot naar klein, we leggen de langste strook onderaan, de kortste strook zal bovenaan liggen.


We moeten onze stroken eerst 'leggen', nog niet meteen plakken, juf denkt dat we ons nog wel eens zouden vergissen, maar neen hoor, we leggen de stroken meteen goed!
Dan mogen we ze ook plakken.
Onze kerstbomen, ook dit hebben we toch wel goed gedaan hé!


We gaan een kerstman schilderen, om te schilderen doen we een schort aan, een schort aantrekken is niet zo makkelijk, maar de schort vastmaken is nog wat moeilijker, gelukkig helpen we elkaar.


De mooiste kerstmannen kon je bij ons vinden!


We willen nog een kerstkrans maken.
We kiezen ervoor om een groene krans te stempelen.De versiering plakken we er op.


We 'rolden' nog kerstbomen, juf plakte er achteraf kleine wasknijpertjes op, daar kan je dan kaartjes of foto's tussen knijpen.De laatste dag van het jaar maken we croque-monsieur, dat was het plan, maar onze juf was nogal verstrooid en vergat de hesp en de kaas thuis.  Gelukkig had ze de choco en de bananen wel mee naar school en aten we croque-choco-banaan.


We smeerden choco op de boterham en bekleedde hem met schijfjes banaan, dan bakten we onze boterhammen in de pan.


Zou het lekker zijn...?
Ja hoor! Zeker weten, het is niet zo erg dat juf de hesp en de kaas vergeten was, tenslotte is het feest en de banaan maakt het toch een ietsie pietsie gezonder.

Juf vindt de croque best wel zwaar, maar na de middag hebben we toch nog een plaatsje over voor poffertjes.


Wij mogen het deeg mixen.
Juf bakt de poffetjes, het vuur kan heel warm worden en dat is niet voor kinderhandjes.Poffertjes eten, dat is wel voor kindermondjes!
De kindjes van juf Carine mogen ook een poffertje komen eten, we hebben er genoeg.Wij hadden een leuke eerste trimester, en we hadden een hele leuke afsluiter van het eerste trimester.
We nemen 2 weken vrij en zijn dan helemaal klaar voor een nieuwe periode!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten